Min Aarhus guide

Gulerodsbolle opskrift

1. pladsen i min fryser har de gulerodsboller her! Det er så dejligt at have nogle boller, man bare lige kan tage op og varme, når sulten melder sig. Det gode ved de her boller er at de ikke kun indeholder hvede, de er lavet på havregrød (de er stadig usunde ? ) de ligger bare en god bund i stedet for boller man kan spise 20 af, før man er mæt og så er man sulten igen en time efter.

De holder sig frisk og bliver ikke tørre selv et par dage efter de er bagt.

gulerodsboller

2 dl havregryn

4 dl vand

1 pakke gær

3,5 dl koldt vand

50 gram margarine (1/2 dl)

4 revet gulerødder (store)

2 tsk salt

4 spsk sukker

18 dl mel

Mælk til pensling eller æg

  • Riv gulerødderne på et rivejern.
  • Havregryn og 4 dl vand koges.
  • Det hældes i en stor skål.
  • Margarinen smeltes i skålen i den varme havregrød.
  • Det kolde vand hældes oven i havregrøden.
  • Gæren opløses heri.
  • Salt, sukker og gulerødder kommes i blandingen.
  • Herefter kommes melet i lidt efter lidt.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
  • Form 24 boller og pensel dem med mælk.
  • Kom dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gylden brune. (tiden i ovnen er forskelligt alt afhængig af hvilken ovn man har).

Jeg plejer at smide dem her i fryseren lige efter de er bagt, og når de så skal bruges, skyller jeg dem under vandhanen og så ind i ovnen på 180 grader – wupti og de smager at helt nybagte boller igen ?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Aarhus guide