Top
fødselsdagsboller

Fødselsdags boller

fødselsdagsbollerFødselsdag = boller og kakao! Og dertil skal den perfekte bolle opskrift til.. Oooog den har jeg fået fremskaffet mig, igennem min mors veninde som hurtigt kradsede en opskrift ned på en lille lappe papir til mig. Jeg var selv lidt mistroisk, men gav den et forsøg – et godt forsøg! For den her bolle er min favorit fødselsdags-bolle!

50 g gær

2,5 dl mælk

1 æg

1 dl flydende margarine

1 tsk salt

2 tsk sukker

8,5 dl mel

Mælk til pensling

  • Lun mælken
  • Smulder gæren i en skål og hæld det lune mælk over
  • Kom salt, sukker, margarine og æg i skålen
  • Tilsæt melet indtil dejen har en fest konsistens
  • Lad dejen hæve i 45 minutter
  • Form dejen til 12 boller
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Lad bollerne efterhæve i 20 minutter
  • Pensel bollerne med mælk
  • Kom dem i ovnen i 15 minutter

Tip: man ved de er færdige indeni når man slår forsigtigt på dem og de lyder hule. Denne opskrift er bedst den dag de bliver bagt, de kan godt have tildens til at være en smule tørre dagen efter.

No Comments

Hvad har du på hjertet?

%d bloggers like this: