Top
garteau-marcel-kage

Gateau marcel opskrift

Den her gateau marcel opskrift er simpelhen til dato min yndlings kage!

Hvis man skal have et sukkerchok,

kan man lige så godt gøre det ordenligt og lave den her  😍

Den anden dag var “sidste” dag i praktik,

heldigvis kun inden sommerferie og eksamens periode.

Men de skulle da ikke snydes for kage af ligevel!

Så jeg rørte lige denne her sammen til dem – sandheden er at den simpelhen er så utrolig nem at lave.

Men de må gerne tro at jeg er mesterbager 😉

 

Indhold til Gateau Marcel opskrift

200 gram mørk chokolade

175 gram smør

180 gram sukker

7 æggeblommer

5 æggehvider

 

Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen groft

hakket-chokolade

  • Smelt chokolade over vandbad,
    kom derefter smørret over chokoladen og lad den smelte
  • Pas på med varmen, hvis det er for varmt skiller det
  • Imens del blommerne fra hviden

blommer-og-hvide

  • Pisk sukker (160 gram) og blommerne indtil det er hvidt
  • Pisk æggehvider til det er stift og hæld resten af sukkeret i undervejs

pisket

  • Hæld forsigtigt chokolade blandingen over æggeblommerne og rør, gerne med en dej ske

chokolade-og-masse

  • Forsigtigt bland æggehviderne sammen med chokolade og æggeblommerne, lidt af gangen.

hælde-sammen

  • brug 2 stykker bagepapir, klip den ene over midten. Put det hele bagepapir i bunden af springformen og dem du har klippet over rundt i kanten, på den måde sidde dejen ikke fast. Denne del kræver en stille hånd. Klip overskydende papir af

bagepapir1

bagepapir2

  • Hæld halvdelen op i formen og bag den ved 170 grader på varmluft i 30 min, stil resten af dejen i køleskabet.

musse

  • Ta formen ud af ovnen, den vil ikke se færdig ud, men det er meningen – den falder sammen, men det er også meningen.
  • Lad den køle af og til sidst helt af i køleskabet.
  • Fordel resten af dejen oven på kagen og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over.
  • Kagen tages ud af formen drysses med kakao pulver og pyntes med chokolade
  • Serveres evt. Medvanilje is og bær.

Den her kage laver jeg virkelig hver gang jeg skal have gæster!

Eller bare skal fejre noget..

Okay… bare når jeg får lyst.

De er så simpelt og så lækkert!

 

Kan huske første gang jeg fik den her kage var på mit arbejde på Centralværkstedet.

Mine første tanker var,

“hvem der dog kunne finde ud af at lave sådan en god kage”

Herefter snakkede jeg med en kollega om det og han fortalte mig at den var super simpel at lave.

Såååå det gik gang i undersøgelsen om hvordan jeg kunne få skabt mig den perfekte gateau marcel opskrift.

Så nu, i dag, 6 år senere, spiser jeg den stadig.

 

Der er selvfølgelig mange måder man kan lave den på,

men efter mange forsøg med forskellige opskrifter,

er jeg altid kommet tilbage til den her.

 

Det skal dog siges. den er virkelig snasket.

But i looooove it!

 

Hvis nogen en dag skal prøve at bestikke mig med noget,

så skal de bare hive fat i noget chokolade 😂

 

Jeg elsker at prøve mig frem med nye opskrifter,

det skal dog ikke være af en bestemt genre.

Sunde som usunde,

Balance du ved 😉

 

De opskrifter som findes herinde på bloggen,

er KUN opskrifter som er mine favoritter.

Fx. er kæmpe fan af min Pizza opskrift og min sund Smoothie opskrift.

De er lige så meget for mig selv, som for jer.

Elsker at lave mad, at bage og finde på nye opskrfiter.

Men jeg er en klummer til at huske hvad der skal i gangen efter.

Så derfor skriver jeg dem ned og deler med jer ❤️

 

Jeg har faktisk en kammerat, hver gang han skal bage,

kan jeg se at han straks popper ind og henter min gulerodsbolle opskrift 

Han bruger den virkelig HVER gang!

Men giver ham da også ret, den er virkelig god 😉

 

Har du en opskrift jeg skal prøve og have herind?

 

No Comments

Hvad har du på hjertet?

%d bloggers like this: